dimarts, 2 d’octubre del 2012

CATÀLEG DE RECURSOS PER AL TREBALL DEL MEDI LOCAL

SELECCIÓ DE WEBS

Selecció de vincles per obtenir informació sobre el medi local.


INDRETS, ITINERARIS I VISITES

Diferents activitats educatives.


FOLKLORE

La mestra, Eva Maria Garcia de l’escola Nostra Senyora del Mar,  ha creat una activitat JClic relacionada amb el projecte interdisciplinari anomenat EL PRAT DE LLOBREGAT.
L’objectiu  principal d’aquest projecte és  apropar a l’alumnat a la historia, els símbols, les tradicions, els productes i els seguici festiu del Prat. Aquesta activitat va adreçada a alumnes de cicle inicial i mitjà de primària.

Passeig literari pels carrer del Prat de Llobregat  que inclou una exposició fotogràfica sobre el seu  procés de realització d'aquest projecte. El treball dut a terme per alumnes del l’INS Salvador Dalí, tutoritzat per Alba Sabaté, professora de Llengua Catalana i Literatura.



ACTIVITATS POTA BLAVA
L’escola Nostra.Senyora del Mar-Garcia Lorca, realitza al llarg del curs el projecte interdisciplinari "El meu poble: El Prat de Llobregat". Aquest darrer mes les activitats estan centrades amb el Pota Blava, tenint en compte que la Fira. Avícola raça Prat que es dur terme la tercera setmana de desembre a Cal Gana. En aquest projecte hi participen cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior. Les activitats estan temporalitzades i concretades juntament amb les àrees implicades i les competències bàsiques relacionades. També es contempla la metodologia, els criteris d’avaluació i l’atenció a la diversitat.

EL PRAT DESPLEGAT, TREBALL DE SÍNTESI PER 3r D'ESO
Treball de síntesi digitalitzat per 3r d’ESO, elaborat per l'equip docent de l'INS Estany de la Ricarda del Prat de Llobregat, i que gira al voltant del coneixement del medi local.  Es tracta d'una proposta que convida l'alumnat a estudiar el seu municipi en el seu passat, el seu present i el seu futur, de manera acadèmicament transversal. Hi trobareu, a més a més de les activitats presentades als nois i noies, la descripció dels objectius, una guia per organitzar i desenvolupar el treball a l'aula, i diversos qüestionaris i rúbriques d'avaluació.